4. ASIGURĂ-TE CĂ REDUCI CHELTUIELILE INUTILE
Pentru a putea reduce cheltuielile inutile, trebuie în primul rând să ne analizăm cheltuielile lunare și să vedem care sunt cele care nu ne sunt neapărat necesare și la care putem renunța. Nu trebuie să te simți vinovat când te răsfeți din când în când cu o cină la restaurantul tău preferat. Însă, este important să știi că de la un punct, mesele în oraș îți afectează bugetul.
Cu toții iubim cafeaua, dar tocmai de aceea, ajungem să cheltuim mai mult decât este cazul. În medie, românii cheltuie aproape 40 de lei săptămânal doar pe cafea, bani care ar putea fi folosiți pentru cheltuieli prioritare.
Același principiu se aplică și în privința serviciilor în care ai investit, dar pe care nu le utilizezi cu adevărat. Câte canale din grila de programe TV urmărești cu adevărat? Chiar ai nevoie de un abonament mai mare când comunici mai tot timpul pe internet? Pe lângă alte cheltuieli asemănătoare, cel mai mult ne lăsăm duși de val când facem cumpărături pe internet. Tehnologia și serviciile online ne scapă de multe bătăi de cap, însă este important să fie utilizate la nevoie și cu măsură. În caz contrar, riscăm să ne mărim inutil cheltuielile.
Citește mai multe pe http://bit.ly/2zFJZYw