Principii » Generatia I

Care sunt cele mai importante principii pe care le respectăm atunci când vrem să dobândim independența financiară?

Când monitorizăm lunar pe ce alegem să consumăm resursele, altfel spus, atunci când stabilim o regula din a ține evidența cheltuielilor, vom observa lucruri interesante. De pildă, câți bani risipim pe lucruri de care nu avem cu adevărat nevoie, câți bani am putea aloca priorităților noastre. Păstrează bonurile fiscale, folosește lunar un raport al tranzacțiilor bancare, cele mai mici cheltuieli contează! Fără o evidență clară este foarte greu să obținem o imagine de ansamblu asupra surselor consumatoare de venit.

După ce am stabilit cât este necesar să cheltuim și cât este risipă, următorul pas este bugetul lunar de cheltuieli. Experimentează cu mai multe formate, de la clasicul buget scris pe agendă – socoteala pe care o făceau bunicii – până la formate electronice disponibile pe Internet. În acest punct îți dorești o imagine de ansamblu a surselor în care merg banii tăi.

În acest punct știm cât cheltuim, știm cât este necesar să cheltuim; știm, de asemenea, că economia, precum viața, nu este constantă. O parte din venit ar trebui să fie destinat economisirii. Există numeroase produse bancare special create pentru acest scop. Discutați cu banca dumneavoastră pentru a găsi soluția potrivită.

Când vine vorba despre resurse, nimic nu ar trebui să fie întâmplător. Pentru ce economisim? Atunci când ne dăm corect răspunsul, vom ști cât și unde să alocăm, în linie cu prioritățile noastre și obiectivele pe termen scurt și lung.

Specialiștii au dezvoltat nenumărate produse destinate economisirii. Trebuie doar să te informezi, iar un specialist te poate ajuta să identifici mai rapid instrumentele potrivite pentru tine.

Economisirea nu trebuie să fie o acțiune căreia să îi dedici timp zilnic, timp pe care nu îl ai. Caută și folosește aplicațiile care te ajută să automatizezi procesul. Acestea te vor ajuta să monitorizezi mai ușor evoluția resurselor tale.

Investițiile, oricât de sigure par, ne pot surprinde. Acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să investim, din contră. Diversificarea portofoliului de investiții îți oferă mai multe șanse de a avea venituri din surse multiple, venit care nu ar suferi dezechilibre majore daca una dintre surse eșuează.

Evaluează atent și testează când trebuie să îți asumi riscuri și când să rămâi prudent. Secretul este să rămâi constant informat, la curent cu ultimele evoluții economice. Deoarece economia funcționează în cicluri, etapele în care este indicat să riști, investind, versus etapele în care trebuie să rămâi prudent oscilează. Atunci când vrei să riști, consultă un specialist, el o sa îți argumenteze cea mai bună decizie.

Educația este un proces continuu. Ceea ce astăzi este valabil, mâine se poate schimba. De aceea, este esențial să ai o bază de date cu surse profesionale, pe care să o îmbunătățești constant și din care să te informezi continuu. Citește profesioniștii din domeniu, caută opinii avizate, caută surse corecte de știri.

Cea mai importantă investiție este cea în propria persoană. Chiar dacă alegi surse externe în care să depozitezi finanțele, reevaluează periodic prioritățile: în ce moment al vieții te afli? Poate ai nevoie de o casă mai mare, poate vrei să începi un business. În funcție de acestea, nevoile se schimbă, iar economiile și investițiile trebuie ajustate.

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Termeni și condiții:

Nici una dintre informațiile prezentate în cadrul acestui website nu trebuie interpretată că o invitație sau recomandare de a achiziționa sau de a dispune de orice produs, sau de a va angaja în orice altă tranzacție, sau consiliere în domeniul investițiilor, în domeniul juridic sau în oricare alt domeniu. Informația care se regăsește în cadrul acestui website este prezentată numai în scop informativ. Informația prezentată este foarte generală și este posibil să nu fie relevantă în cazuri individuale concrete.